Tal med dine følgere på Instagram

Her får du 5 forslag til, hvordan du kan gøre din Instagram-profil mere levende og attraktiv at følge.

 

Formår du at skabe dialog og være i øjenhøjde med dine følgere, vil du opleve at din Instagramprofil både vil vokse, altså få flere følgere - og dine følgere vil være mere aktive, og dermed stærkere forbundet til din virksomhed. Og derfor helt sikkert også mindre tilbøjelig til at forlade din profil igen.

 

 

BYD VELKOMMEN

Hold øje med, når du får nye følgere. Afhængig af antallet af nye følgere, og hvor hurtigt, der kommer nye følgere til. Kan du klare denne opgave en gang om ugen - eller en gang om dagen. Byd dine følgere velkommen og vis dem, at du har "set dem". 

 

Det kan du gøre ved at sende en direkte besked gennem Instagram med en lille velkomsttekst. Her kan du fx. fortælle kort om din virksomhed, samt henvise til andre sociale medier, hjemmeside eller nyhedsbreve, hvor dine følgere kan finde dig.

 

Hvis du vil spare tid, så lav en standard velkomstbesked, som du kan genbruge. Men det er også en god idé at variere eller tilføje små hilsner, så man kan se, at den er skrevet netop nu - og netop til dem, fx. "Ha en god weekend" hvis det er fredag.

 

STIL SPØRGSMÅL

Prøv at stille spørgmål i dine opslag. Spørg fx. dine følgere om deres erfaringer med et givent emne. Spørg om deres mening om et valg, du står overfor at skulle tage fx. Hvad skal titlen være på denne præsentation - og kom med tre valgmuligheder. Ja, spørg om hvad som helst, som føles relevant i forhold til dit opslag.

 

Husk du også kan stille spørgsmål og lave meningsmålinger i dine stories. Her gør du det meget nemt for dine følgere at svare eller deltage.

 

LAV SELFIEVIDEOER

Lav små korte videoer, hvor du taler direkte til dine følgere. Her kan du fx. stille spørgsmål, eller du kan komme med gode råd. Du kan også blot ønske dine følgere god weekend.

 

En video med dig på personliggør din virksomhedsprofil og skaber et tættere bånd mellem dine følgere og din virksomhed. 

 

LIKE OG KOMMENTER

Det er supervigtigt, at du gør noget ud af at følge op på de kommentarer og reaktioner, der kommer på dine opslag eller på dine stories.

 

Når du svarer dine følgere, så opleves det som om at man bliver "set", og de følgere ved, at der “er nogen i den anden ende”. 

 

FØLG DINE FØLGERE

En god indgangsvinkel til dine følgere er også at følge deres profiler. Her kan du være synlig med kommentarer og likes.

 

Så vil dine følgere være mere tilbøjelige til også at kommentere og like dine opslag.

 

 

 

Vil du læse flere artikler som denne, så klik her og tilmeld dig nyhedsbrevet